Artikel 1: Algemene Toepasselijkheid

Elke zakelijke interactie met Wycked Media wordt gereguleerd door deze algemene voorwaarden. Deze voorwaarden gelden samen met eventuele specifieke voorwaarden uiteengezet in contracten, offertes, en/of andere documenten van Wycked Media. Bij discrepanties hebben de specifieke voorwaarden voorrang. Onze voorwaarden prevaleren boven die van onze klanten.

Wycked Media is onderdeel van Kdesign bv met maatschappelijke zetel te Beerse – Tulpenstraat 11, 2340 Beerse en met ondernemeingsnummer: BE 0672.574.640

Artikel 2: Dienstverlening aan professionals

De diensten van Wycked Media zijn bedoeld voor een professioneel publiek, wat betekent dat onze diensten zijn gericht op diegenen die deze afnemen in het kader van hun huidige of toekomstige beroepsactiviteiten. Diensten verkregen voor niet-zakelijke doeleinden zijn expliciet uitgesloten. Door deze voorwaarden te accepteren, bevestigt de klant te handelen in een professionele hoedanigheid, en niet als consument zoals gedefinieerd in het Wetboek van Economisch Recht, waardoor het herroepingsrecht niet van toepassing is.

Artikel 3: Offertes en opdrachtbevestiging

Offertes van Wycked Media dienen enkel ter informatie en vormen geen bindend aanbod. Ze zijn vrijblijvend tot de officiële bevestiging van de opdracht door ons. De geldigheidsduur van offertes is beperkt. Een opdracht wordt definitief na onze bevestiging. Genoemde termijnen zijn indicatief en overschrijding geeft geen recht op compensatie of ontbinding van de overeenkomst.

Artikel 4: Aanpassingen bij wijzigende omstandigheden

Indien onvoorziene omstandigheden of overmacht de overeenkomst beïnvloeden, kunnen beide partijen een herziening aanvragen. Wij streven naar goede trouw onderhandelingen om een oplossing te vinden binnen een redelijke termijn.

Artikel 5: Voorwaarden voor uitvoering

Wycked Media start met de uitvoering van de opdracht na ontvangst van het overeengekomen voorschot. Het niet voldoen van dit voorschot geeft ons het recht de opdracht uit te stellen.

Artikel 6: Controle en betwisting

De klant dient bij levering direct de conformiteit van de diensten te controleren. Eventuele klachten moeten binnen 8 kalenderdagen na levering schriftelijk worden gemeld. Na deze termijn worden diensten als aanvaard beschouwd.

Artikel 7: Betalingsvoorwaarden

De betalingstermijnen zijn als volgt, tenzij anders overeengekomen:

  • 50% voorschot bij opdrachtbevestiging;
  • 30% bij oplevering eerste ontwerp;
  • 20% bij finale oplevering. Annulering van de opdracht door de klant leidt tot een annuleringsvergoeding van 30% van het totaalbedrag, met behoud van het recht op vergoeding van hogere werkelijk geleden schade.

Artikel 8: Annulering door de klant

Annulering dient schriftelijk te gebeuren en brengt een vergoeding van 30% van de totaalsom met zich mee, exclusief het recht van Wycked Media op een vergoeding voor hogere schade.

Artikel 9: Facturatie en late betaling

Facturen van Wycked Media dienen betaald te worden op de vervaldatum zoals aangegeven. Bij niet-tijdige betaling is de klant een rente verschuldigd van 10% per jaar en een schadevergoeding van 10% van het factuurbedrag, met een minimum van €250. Alle openstaande facturen worden direct opeisbaar bij wanbetaling, met het recht voor Wycked Media om verdere dienstverlening op te schorten tot volledige betaling.

Artikel 10: Exceptie van niet-uitvoering

Klanten kunnen de niet-uitvoeringsexceptie inroepen indien Wycked Media haar verplichtingen niet nakomt. Dit moet binnen de in artikel 6 genoemde termijn schriftelijk worden gemeld. Bij een gegronde klacht mag de klant zijn betalingen opschorten tot Wycked Media aan haar verplichtingen heeft voldaan.

Artikel 11: Intellectuele eigendomsrechten

Wycked Media behoudt alle rechten op intellectuele eigendommen van geleverde diensten. Elke vorm van kopiëren, aanpassen of gebruiken van Wycked Media’s werk door de klant zonder voorafgaande toestemming is verboden. Wycked Media mag de naam en het werk van de klant gebruiken in een referentielijst of portfolio.

Artikel 12: Hosting en domeinnamen

Voor hosting werkt Wycked Media samen met gespecialiseerde partners. De klant dient hostingdiensten jaarlijks te vernieuwen met betaling van de verschuldigde vergoeding. Opzegging moet twee maanden voor het verstrijken van de termijn gebeuren. Domeinnamen beheerd door Wycked Media blijven eigendom van de klant, mits betaling van de jaarlijkse vergoeding.

Artikel 13: Onafhankelijke uitvoering

Wycked Media voert opdrachten onafhankelijk en zelfstandig uit, gebaseerd op inspanningsverbintenissen. De uitvoering gebeurt volgens de huidige normen en technologieën, met de mogelijkheid externe specialisten in te schakelen.

Artikel 14: klantmedewerking

De klant is verplicht alle benodigde informatie en medewerking te verstrekken voor de uitvoering van de opdracht. Gebrek aan medewerking van de klant kan leiden tot vertragingen en extra kosten, waarvoor de klant volledig verantwoordelijk is.

Artikel 15: Beperkte aansprakelijkheid

Wycked Media is alleen aansprakelijk voor directe schade veroorzaakt door grove schuld of opzet. Aansprakelijkheid is beperkt tot de interventie van de verzekeraar of tot het betaalde bedrag voor de opdracht. Schade moet binnen 8 dagen gemeld worden.

Artikel 16: Eigendomsvoorbehoud

Geleverde producten blijven eigendom van Wycked Media tot volledige betaling door de klant. De klant mag geen handelingen verrichten die dit eigendomsvoorbehoud schenden.

Artikel 17: Overmacht

Bij overmacht worden verplichtingen opgeschort. Beide partijen dienen overmacht situaties direct aan elkaar te melden en te streven naar beperking van de gevolgen. Bij een langdurige overmachtssituatie kan de overeenkomst zonder schadeloosstelling ontbonden worden.

Artikel 18: Periodieke opdrachten en opzegging

Periodieke opdrachten, dit zijn terugkerende opdrachten, tussen Wycked media en de klant kunnen zowel van bepaalde als onbepaalde duur zijn. 

Periodieke opdrachten dienen te worden opgezegd mits in achtneming van de hiernavolgende opzegtermijnen, tenzij in de offerte andere termijnen werden overeengekomen.

In geval van een opdracht/overeenkomst van bepaalde duur zal deze telkens stilzwijgend verlengd worden voor een nieuwe periode gelijk aan de oorspronkelijke bepaalde duur, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Elke partij kan deze automatische verlenging verhinderen door middel van een schriftelijke opzegging tot 3 maanden voor verstrijken van de duur van de overeenkomst. De opzegging gebeurt verplicht door middel van een aangetekend schrijven.

In geval van een opdracht/overeenkomst van onbepaalde duur hebben zowel Wycked Media bv als de klant het recht om de overeenkomst ten allen tijde eenzijdig en per aangetekend schrijven te beëindigen mits inachtneming van een opzegperiode van 3 maanden, startend vanaf de dag volgend op de dagtekening van het aangetekend schrijven.

Artikel 19: Ontbinding

Elke partij kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang ontbinden per aangetekend schrijven indien de andere partij op toerekenbare en zwaarwichtige of herhaaldelijke wijze inbreuk maakt op de verplichtingen eigen aan deze overeenkomst.

Tekortkomingen aan de betalingsverplichting en de medewerkingsverplichting door de klant worden als zwaarwichtige tekortkomingen beschouwd. Een onmiddellijke beëindiging is slechts mogelijk nadat de in gebreke blijvende partij een redelijke mogelijkheid is gegeven om toch aan zijn/haar verplichtingen te voldoen, na aangetekende ingebrekestelling. De beëindiging doet geen afbreuk aan de mogelijkheid om verder rechten uit te oefenen voor de schade geleden ten gevolge van de gestelde inbreuk.

Indien één der partijen niet meer aan de verplichtingen van de overeenkomst kan voldoen ten gevolge van een staat van faillissement, gerechtelijke reorganisatie of enige andere aantasting van de kredietwaardigheid, heeft elke partij het recht om de overeenkomst onmiddellijk, eenzijdig te beëindigen door middel van een aangetekend schrijven.

Artikel 20: Nietigheid en onverminderde geldigheid

De eventuele nietigheid van één van de bepalingen in deze algemene voorwaarden tast de geldigheid van de overige bepalingen niet aan. De partijen zullen in zo’n geval streven naar een vervangende regeling die de oorspronkelijke bedoeling zo dicht mogelijk benadert.

Artikel 21: Bevoegdheid en toepasselijk recht

Geschillen voortvloeiend uit de overeenkomst tussen Wycked Media en de klant vallen onder de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Op alle overeenkomsten is uitsluitend Belgisch recht van toepassing.

Deze algemene voorwaarden zijn zorgvuldig opgesteld om een duidelijk kader te scheppen voor de zakelijke relatie tussen Wycked Media en haar klanten. Door het accepteren van een offerte of het aangaan van een overeenkomst met Wycked Media, verklaart de klant deze voorwaarden te hebben gelezen, begrepen en aanvaard.